Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - keyth72

Pages: [1]
1
General / Re: GuitarML Plugins For Pi-Stomp
« on: April 21, 2022, 10:38:22 AM »
Thanks for the feedback! Good observation on the TS, should probably add a general boost to make it act more like the pedal.

I'm planning on adding more models to Darkstar in the next release, basically just adding a dropdown menu to switch amp models. I want to keep it as simple as possible and not make it bogged down with generic EQ or other effects, since there's already so much available.

As for which amps/pedals to add, I'll be relying on the community for most of these. I have a couple of sources already but if there's anyone reading this that wants to contribute, you can email me at "smartguitarml@gmail.com" and we can go from there. Basically all I need are audio recordings from the amp/pedal, where a specific input signal is played through the device and the output is recorded. I can provide the input signal in the form of a WAV file. If you have an audio interface, it's pretty easy to play the input WAV through your device and record the output simultaneously, either by direct out or from a microphone.

I'll be adding single parameter models to Darkstar, typically a gain/drive. These models require 5 separate recordings, so one 3-minute recording for each 0%, 25%, 50%, 75%, and 100% of a gain knob.  I can then use these to train a neural network model that *hopefully* sounds close to the real thing.

Edit: I should note that this modelling process works for distortion/overdrive pedals, clean to overdriven amps, but does not capture reverb/delay/flange/phaser, etc. I have had good results with saturation effects, and mixed results with compressors.

2
General / Re: GuitarML Plugins For Pi-Stomp
« on: April 18, 2022, 09:19:45 AM »
Thanks Randall! And appreciate all your help along the way, I definitely plan doing more on the PiStomp platform and MOD/MODEP.  And yes, consistent volume seems to be a nice side effect of these neural models, I didn't do anything specific to make that happen.

I made a quick video demo of the plugins, and also updated the release to include the category.
https://youtu.be/WpU084i9w0Q

P.S. You joke about improving guitar playing, but using A.I. to fix "mistakes" and instead play what it thinks you wanted to play is definitely a possibility, if not already been done.  As a guitar player I'm not sure how I feel about that, but the tech is definitely impressive.

3
General / GuitarML Plugins For Pi-Stomp
« on: April 14, 2022, 04:35:16 AM »
I have two LV2 plugins available for Pi-Stomp for anyone interested, an overdrive pedal and an amp. Both of these use machine learning to emulate a specific device.

TS-M1N3: TS-9 Pedal clone
DarkStar: Blackstar HT40 amp clone (gain knob modeled)

The LV2's can be downloaded from the Github page:
https://github.com/GuitarML/modep-plugins

Let me know if you have any issues running them, they are a work in progress. These are not part of the MOD environment yet, so you have to push them to the Pi-Stomp manually, instructions are in the above link.

For more info on what GuitarML is and the kind of plugins I develop, see my website: https://guitarml.com/

Thanks!

-Keith

4
Reviews of pi-Stomp / Time lapse build video of Pi-Stomp
« on: February 15, 2022, 11:56:14 AM »
Made a time-lapse video of building the latest pi-stomp core with enclosure kit. Enjoy!

https://youtu.be/RZi51HVUnRI

5
Thanks for the detailed response! The op amp is oriented the correct way, so I'll do some probing and see what's going on. In the meantime I wired the input directly to the sound card, sounds good to me using guitar, but I suspect some brightness is being removed without the buffer. This thing is so much fun! I could spend days just exploring all the plugins.

I made a time-lapse video of the build, will share on the forum tomorrow.

6
Itís the input buffer, I did a direct guitar input to the audio card and it worked fine! I do want to used the buffered input, so I will go through the input circuit and figure out what part I broke. Thatís what I get for trying to build it too fast and too late at night!

-Keith

7
Building pi-Stomp / Troubleshooting build mistake and audio input problem
« on: February 11, 2022, 09:28:38 AM »
Hi, I am working on my first build of Pi-Stomp Core, and I made a mistake on the board and I'm trying to figure out the best way to proceed. I went through the entire setup (including power on and software/wifi setup) with the C6 capacitor in the C5 position (nothing in the C6 position). When I plugged in my guitar and enabled the pedalboard, there was no sound out, except for a quiet hiss. I hear the clean guitar signal when I bypass, and I hear sound out when I use generated sounds such as the drum beat generator. After unplugging and finding the capacitor mistake, I unsoldered/re-soldered the capacitor in the correct C6 position and tried again, but I am getting the exact same results. I also went through the steps in the troubleshooting guide (adjusting input level, restart sound engine, checked my guitar cables/connections and amp/guitar volume). I also rechecked the audio input jumper cables and solder joints.  On the pedalboard in the browser, when I use the gain pedal mentioned in the level setup step it's showing "-inf", so I'm guessing the input signal is not being processed.

My question is, did my capacitor mistake damage something and I need to get new parts, or is this unrelated to the capacitor and I should keep troubleshooting what I have?

Thank you,

-Keith

P.S. I don't think this is a problem but wanted to mention it, when I used balenaEtcher to write the image, it always completed writing but failed at the end of the verification step that balenaEtcher does.  Now that I think about it I may try getting the latest Etcher, the one I have installed is about a year old. Everything seemed to work in setting up the pi-stomp software, and the lcd screen operation and communication with a remote browser works fine.

P.P.S. This issue sounds like what I'm experiencing:  https://treefallsound.com/forum/index.php?topic=53.0
Although I should note that I'm using v2 core and this issue is on v1. I'll can try the steps mentioned on that thread if it's pretty clear that the capacitor in the wrong place didn't damage anything (I wish I knew more about electronics!)

Pages: [1]